Historik

Under uppdatering …

1991

Annonsförsäljaren Åke Olsson från Media Huset i Göteborg grundar tillsammans med Christina Friman Olsson, DRF ordförande och blivande ansvarig utgivare Dietistaktuellt – En tidskrift för Nordens alla dietister, ernæringsfysiologer, diætister, ravitsemusterapeutti (näringsterapeuter) och næringarfræðingur, dvs till medlemmar i delföreningarna i Nordisk förening för dietister och näringsterapeuter.

I redaktionen finns dietisterna Caroline Berggren, Doris Gustavsson och Josianne van Zeebroeck. Det första året utkommer tidskriften med två utgåvor.

1993

Eva Jansson blir DRF:s ordförande medan Christina Friman Olsson är fortsatt ansvarig utgivare.

I slutet av året blir Magnus Forslin chefredaktör och produktionsansvarig genom sitt mediabolag Nutritiva Ad. Publishing.

1994

Tidskriften distribueras till Reykjavik i väst, Odense i syd, Helsingfors i öst och Tromsø i nord och tillhandahålls kostnadsfritt till dietistorganisationerna och deras medlemmar i de fem nordiska länderna.

1997

Dietistaktuellts redaktion flyttar från Stockholm till Skåne

1998

Salme Portinsson blir ny ansvarig utgivare

2000

Elisabet Rothenberg blir både DRF-ordförande och ansvarig utgivare

2001

Dietistaktuellt får sitt första redaktionella råd bestående av Ninni Wärenstam Löfgren, Anette Järvi, Anna-Karin Lindroos och Elisabet Rothenberg

2005

Dietistaktuellt ökar sin periodicitet och utkommer med 6 gånger per år.

2006

Mars. Dietistaktuellt utkommer med en specialutgåva för att fira att dietistkåren äntligen fått sin legitimation.

2019

Styrelsen för Dietisternas Riksförbund 2019/20 har fattat beslut om att göra ett ”omtag” av förbundets kommunikativa plattform, vilket bl a berör förbundets hemsida, nyhetsbrev, sociala medier och tidskrift.
I samband med beslutet gör tidskriften Dietistaktuellt en paus efter sista numret 2019.

2020

STODAB har tillsammans med dietister och nutritionister med ett starkt engagemang i den vetenskapliga metoden, lanserat tidskriften Dietisten för att professioner inom nutrition fortsättningsvis ska kunna ta del av aktuell information gällande områdena nutrition och hälsa.

Några exempel på omslag

Dietistaktuellt har skiftat utseende under åren. Ett axplock från 1991–2019.

Du kan under fliken Digitala utgåvor läsa tidigare utgåvor av Dietistaktuellt.